Service

Reparatie    Nieuw Ontwerp    Erfenis sieraad    Trouwen    2e leven    Restauratie    Gildezilver

Bij Flower of Soul is er veel mogelijk op het gebied van edelsmeden. Hier kunt u een overzicht vinden van de mogelijkheden bij Flower of Soul.

Reparatie

Bij Flower of Soul kun je ook terecht met je kapotte sieraden of objecten. Of het nu gaat om het repareren van je kapotte ketting of het vermaken van de maat van je ring, voor alles is een oplossing te vinden. Jasper zorgt altijd voor de hoogste kwaliteit van reparaties en een snelle service. Hierdoor kan jouw sieraad nog jaren mee.

Heb jij interesse in de reparatieservice van Flower of Soul, neem dan contact op voor een vrijblijvende prijsopgave. Deze kan je aanvragen door een e-mail te sturen naar info@flowerofsoul.nl met in de bijlage een foto van het te repareren product. Natuurlijk kan je altijd telefonisch contact opnemen voor  een snel antwoord.


Nieuw ontwerp

Intensieve samenwerking tijdens het ontwerpproces vergroot de verbinding met het product. Al pratend, luisterend en gebruikmakend van symboliek wordt jouw verhaal vertaald naar het sieraad. De keuze van metaal, edelstenen en intentie maken de verbinding compleet. Het sieraden komt in een hogere trilling die de drager tilt naar een hogere vorm van bewustzijn. Dit gegeven maakt dat elk sieraad op iedereen een andere werking kan hebben.

Hier ziet u 2 voorbeelden van het maak proces. Hoe een idee werkelijkheid word.

Het eerste voorbeeld is een ontwerp van een bestaande ring. De klant was erg gehecht aan deze ring maar helaas was deze van lage kwaliteit gemaakt. We hebben dit als inspiratie genomen en in combinatie met het verhaal,symboliek en materialen hebben we een prachtig eind ontwerp gemaakt.

Het 2e voorbeeld is gemaakt vanuit een grove schets die de klant zelf heeft aan geleverd. Hierbij hebben we het idee snel gevormd en heeft Jasper dit ontwerp tot een mooi geheel gemaakt. Dit ontwerp is dus compleet door de klant verzonnen en door Flower of Soul gerealiseerd. Tevens is hier gebruik gemaakt van gerecycled erfenis goud.


Erfenis sieraad

Het verlies van een dierbare is altijd een proces waarbij veel emoties loskomen. Flower of Soul ondersteunt jou in het verwerkingsproces door het toepassen van sieraden, edelmetaal of edelsteen uit erfenissen. Hierbij word er gekeken naar de verbinding tussen de overledene en de klant. Word het vertaald naar symboliek en word het oude materiaal weer als nieuw gemaakt en eventueel andere materialen worden toegevoegd zoals as van de overledene.

Vaak word dit gedaan met oud goud wat word om gesmolten en vervolgens weer tot een nieuw product word verwerkt, natuurlijk is het ook mogelijk in andere edelmetalen. Heb jij interesse in het vervaardigen van een erfenis sieraad neem dan contact op met Flower of Soul via info@flowerofsoul.nl


Trouwen

wit en geel gouden trouwringen.Verliefd, verloofd en getrouwd. Iedereen uit zijn liefde naar elkaar in een andere manier. Liefde is een energie die zich uit in oneindige vormen. Hierbij past ook geen standaard verlovings- , trouw- of vriendschapsring. De ring staat symbool voor een oneindige verbinding, een verbinding met je partner, je geliefde of dierbare. Flower of Soul ontwerpt samen met jou het ideale product die deze liefde uit.

Heb jij plannen om jou geliefde te laten voelen en zien wat jij voor diegenen voelt? Wil je dit doen door een tijdloos en origineel product? Of heb je liever de klassieke versie van de ring? Alles is mogelijk. Voor een vrijblijvende prijsopgave neem contact op met info@flowerofsoul.nl


2e leven

“Sieraden zijn niet voor even maar voor een leven”. Met deze gedachte worden de sieraden van Flower of Soul vervaardigd. Maar heb jij nu nog een sieraad in de kast liggen die niet meer bij je past, het is te klein of groot of de edelstenen horen niet meer bij jou. Geen probleem, door een sieraad soms met een kleine aanpassing te vernieuwen heb je meteen een nieuw product. Hierdoor recyclen we het materiaal zoveel mogelijk. De mens is in een constante transformatie, en sieraden mogen met dit proces mee gaan.

Wil je weten hoe Flower of Soul jou sieraad weer uit het as laat herrijzen? Stuur dan een foto van het product met je idee naar info@flowerofsoul.nl voor een vrijblijvende prijsopgave.


Restauratie

In een tijd waarbij de consumptie maatschappij in zijn top is, is het steeds belangrijker om de oude ambachten in stand te houden en ook de kunst die al eeuwen lang word gemaakt. Jasper heeft zelf een grote passie voor die oude ambachten en draagt ook zijn steentje bij in het behoud en reparatie van deze antieke erfstukken. Jasper heeft al jaren ervaring in het restaureren van antieke monstransen, kelken en andere kerkelijke erfstukken. In zijn stagetijd heeft hij de kans gekregen om bij 3 meestergoudsmeden technieken te leren die hem instaat stellen antieke producten weer te restaureren. De oude technieken worden hierbij gecombineerd met moderne technieken toegepast en zorgen voor een perfect authentiek eindresultaat.

Klik hier voor het fotoalbum met de projecten die Jasper in al die jaren heeft mogen maken.

Klik hier voor een video film over het reproduceren van een tabernakel deur.

Heeft u zelf nog een kapot antiek product staan die toe is aan een goede opknap beurt? Aarzel niet en neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave.


Gildezilver

Voor jou unieke gildezilver kunt u terecht bij Flower of Soul.

Deze eeuwen oude traditie wordt van generatie op generatie doorgegeven en Jasper Kamphuis helpt hier graag bij, door samen met jou een uniek en met de hand vervaardigd product te ontwerpen.

Van Koningsschild tot jubileum speld, de combinatie van moderne techniek en traditioneel ambacht, maken veel mogelijk. Ook kan je terecht voor onderhoud en reparatie van het bestaande gildezilver.